Martinustoren Gennep zoekt torenwachters

Torenwachters Ad Janssen en Piet Wolters. © L1 (Pascal Courbois)
De Martinustoren in Gennep is op zoek naar ongeveer zes vrijwilligers die de functie van torenwachter willen vervullen. Een oproep in de krant en op internet heeft nog geen aanmeldingen opgeleverd.
De vacature voor torenwachter lijkt het ideale vrijwilligerswerk. Het werk moet twee á drie weken per jaar gedaan worden. En dan hoef je ook nog eens niet de hele dag aanwezig te zijn.

Leuk en makkelijk

Volgens torenwachter Ad Janssen is het leuk en makkelijk werk. "Je maakt de deur open, loopt vijf minuutjes omhoog en omlaag. Je gaat lekker naar huis koffie drinken. En 's avonds om 18:00 uur doe je weer hetzelfde. Je ruimt een beetje op en kijkt of er niemand is achtergebleven. En je sluit de deuren weer."

Touristen en informatie

Als torenwachter krijg je de nodige informatie over de Martinustoren en Gennep. Want met name in het zomerseizoen zijn er veel Pieterpad-wandelaars die de toren bezoeken en die informatie over Gennep en de toren willen. Ook dat is één van de taken van de torenwachter.

Veel trappen lopen

Waarom de vacature nog geen aanmeldingen heeft opgeleverd, is gissen voor de torenwachters Ad Janssen en Piet Wolters. Volgens Wolters komt het doordat mensen niet precies weten wat het inhoudt. Dat je veel trappen moet lopen, moet wat hem betreft geen reden zijn om je niet aan te melden. "Het draagt bij aan je eigen conditie en het houdt je fit en jong."