Verkeerspilot Venlo: meer dan 120 waarschuwingen

Vanaf maandag worden in principe ook geen waarschuwingen meer gegeven, maar worden door de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) boetes uitgedeeld. © iStock
Handhavers in Venlo hebben de afgelopen twee weken in totaal 122 officiële waarschuwingen gegeven aan fietsers en voetgangers.
Dat laat de handhaving van Venlo weten op sociale media. Vanaf maandag worden in principe ook geen waarschuwingen meer gegeven, maar worden door de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) boetes uitgedeeld.
Sinds kort kunnen de boa's in Venlo namelijk ook boetes uitdelen aan fietsers en voetgangers die de verkeersregels overtreden.

Waarschuwingen

De meeste waarschuwingen (71) werden gegeven voor fietsers zonder verlichting. Daarna volgt het vasthouden van een mobiel op de fiets (31) en fietsen of lopen door rood licht (20). Tot slot kregen nog zeven snorfietsers een waarschuwing voor het niet dragen van een - sinds kort - verplichte helm.

Verkeersveiligheid

De pilot om boa's meer taken te geven om zo de verkeersveiligheid te vergroten startte in de gemeente Utrecht, en werd daarna uitgebreid naar enkele andere gemeenten. Venlo was daar één van en zal dus vanaf nu geen waarschuwingen meer geven. De komende weken zijn er op meerdere plekken in de stad nog verkeerscontroles; waarvan nog zeker twee grote in samenwerking met de politie.