Stadsprins Peer koppelt goed doel aan vastelaovend Landgraaf

Stadprinsen Peer en Dean Heiligers Landgraaf. © De Sjweëgelsöppers
Op initiatief van Stadsprins Peer Heiligers van Landgraaf worden de carnavalsactiviteiten in Landgraaf gekoppeld aan een goed doel.
"We willen hiermee laten zien dat carnaval meer is dan bier drinken en polonaise lopen", zo vertelt Heiligers enthousiast.

Voedselbank

"In Duitsland zie je vaker dat carnavalsverenigingen een goed doel verbinden aan hun activiteiten, maar in Limburg is dit nog niet zo gebruikelijk." Met de donatie actie wordt geld ingezameld voor de voedselbank. Van het geld worden lang houdbare producten gekocht die aangeboden worden aan voedselbank Zuid-Limburg.

QR-codes

Door middel van collectebussen en QR-codes wordt het publiek bij carnavalsevenementen in Landgraaf in de gelegenheid gesteld om te doneren. Voorafgaand aan de sleuteloverdracht op zaterdag 18 februari wordt bekendgemaakt hoeveel de donatie actie heeft opgeleverd.

Stadsprins

Heiligers gaat door het vastelaovesleven als Prins Peer I van CV Ieëre Road de Sjweëgelsöppers. De verschillende Landgraafse verenigingen leveren bij toerbeurt een stadsprins. Zoon Dean vergezelt hem als jeugdprins. Daarnaast geniet hij bekendheid in binnen- en buitenland als accordeonist en zanger van accordeonformatie Palemiger Spatzen. Met het nummer Harmonika Power stond hij in 1995 in de nationale hitlijsten.