Montfort heeft beste bewonersinitiatief van Limburg

Montfort Leeft! is de winnaar van de Kern met Pit-award in Limburg © Kern met Pit
Het initiatief Montfort Leeft! heeft zaterdag de Kern met Pit-award gewonnen voor het beste bewonersinitiatief van Limburg.
Het initiatief van Stichting Samenspel Montfort werd gekozen als winnaar door een jury en publieksstemmen.

Chillplek

Samenspel Montfort maakte het plan om een skatepark met chillplek te realiseren en ook nog vier speel- en ontmoetingsplekken te creëren voor iedereen in het stadje. Ook moesten er veilige verbindingen komen tussen deze plekken. De totale kosten werden geraamd op 169.000 euro. Via een subsidie van de gemeente, fondsenwerving en zelfwerkzaamheid werd het project financieel uitvoerbaar. Samenspel Montfort heeft met circa 25 vrijwilligers aan de realisatie gewerkt. Na vertraging, door de coronacrisis, is in december 2022 het skatepark uiteindelijk gerealiseerd.

Landelijke finale

Montfort Leeft! kreeg zaterdag de trofee en een cheque van 1500 euro overhandigd door gedeputeerde Geert Gabriëls. Alle andere deelnemers kregen een cheque van 1000 euro uitgereikt. Montfort Leeft! gaat nu door naar de landelijke finale. Daarin wordt met de elf andere provinciale winnaars gestreden om de Gouden Pit en een geldbedrag van 3000 euro. Meer informatie over die finale wordt pas later bekendgemaakt.