Gruwelijke misbruikzaak oppaskinderen: OM eist cel en tbs

"Ze hebben een serie aan monsterlijke feiten gepleegd", aldus justitie. © iStock
Twee Limburgse zedenverdachten hebben volgens justitie op grote schaal misbruik gemaakt van jonge kinderen onder een dekmantel van oppaswerkzaamheden. "Ze hebben een serie aan monsterlijke feiten gepleegd", aldus het Openbaar Ministerie (OM).
Het stel wordt onder meer verdacht van ontucht met zeven jonge kinderen in de regio Eindhoven.

Cel, tbs en vergoeding

De openbare aanklaagster wil kinderoppas Nancy D. (54) uit Herkenbosch 15 jaar achter slot en grendel plaatsen. Haar minnaar, Peter S. (59) uit Heel, moet volgens het OM ook 15 jaar de gevangenis in. Ook eist justitie maandag in de rechtbank in Den Bosch tbs met dwangverpleging tegen het duo.
Tenslotte moet het stel als het aan justitie ligt, diep in de buidel tasten: een schadevergoeding van tienduizenden euro's.

'Monsterlijke feiten'

"Hoeveel slachtoffers hadden ze nog gemaakt als dit niet aan het licht was gekomen? Er is sprake geweest van een nauwe samenwerking. Ze hebben een serie aan monsterlijke feiten gepleegd. Dit is een zaak waar je nekharen van overeind gaan staan. De werkwijze van verdachten is geraffineerd geweest", vertelt de officier van justitie.

Peuters en kleuters

Het stel, waarvan Nancy zich aanbood als oppas, misbruikte tussen 2019 en 2021 bewust jongere meisjes. Die kunnen volgens haar minder makkelijk praten. Terwijl zij op de kinderen lette, keek medeverdachte Peter via videobellen mee en beval haar de kinderen te misbruiken. Het ging om zeven meisjes tussen de 1 en 6 jaar. Ook nam Nancy het misbruik op als haar liefje niet meekeek.

Minnaar te plezieren

Maar waarom pleegde ze dit ernstig seksueel misbruik met peuters en kleuters? Naar eigen zeggen deed ze dat om Peter te behagen, maar beide verdachten blijven naar elkaar wijzen over wie de voorstellen heeft gedaan. "Ze zeggen hun verantwoordelijkheid te nemen, maar wijzen wel naar elkaar. Maar wie was de drijvende kracht? Nancy verklaart consistent, maar kan zich hier en daar niet alle details meer herinneren. Peter is terughoudend in zijn verklaringen", zegt de openbare aanklaagster.
De man uit Heel heeft overigens een strafblad: hij is zo'n 30 jaar geleden veroordeeld voor een zedendelict.

Likken van wc-bril

Nancy en Peter leerden elkaar in 2018 kennen via een datingsite. Ze hadden een sm-relatie, waarin de vrouw alles deed wat Peter wilde. Nancy kreeg perverse opdrachten. Zo moest ze als een hond rondkruipen, een wc-bril aflikken en haar eigen urine opdrinken.

Eigen dochter drogeren

Maar het ging nog een stapje verder: het stel fantaseerde onder meer over dierenporno, nazisme én het verkrachten van Nancy's dochter. De 16-jarige dochter van Nancy werd twee keer gedrogeerd door haar eigen moeder. Of ze na de stiekeme daad van haar moeder is misbruikt, kan de tiener zich niet meer herinneren.

Ontmaskering misbruik

Het stel viel in 2021 door de mand toen de ouders van een van de slachtoffertjes beelden bekeken uit de kinderkamer. Ze hadden een infraroodcamera in de slaapkamer van hun dochtertje geplaatst, omdat ze slecht sliep. De moeder en vader keken de beelden terug, maar kregen de schrik van hun leven. "Dat krijgen ze nooit meer van hun netvlies af", aldus het OM.
Dinsdag gaat de strafzaak verder. Dan volgt het pleidooi van de advocaat van de man uit Heel. De rechtbank doet op 13 maart uitspraak.