Maastrichts muzikantenstel naar het hart van de blues

Barn & Belle oefenen voor hun optreden in Memphis © L1
Ze wonnen in oktober de Dutch Blues Challenge en daarom mag het duo Barn & Belle zondag afreizen naar het Amerikaanse Memphis om mee te doen aan de International Blues Challenge.
Het duo is er helemaal klaar voor.

Goed voorbereid

In de Maastrichtse woning van het stel, dat in het gewone leven als Jesse en Lea door het leven gaan, staat het vol met instrumenten en koffers. "Alles wordt goed voorbereid, want we willen daar natuurlijk goed voor de dag komen", zegt Jesse. Dus voorziet hij een koffer voor een van de gitaren nog even van wat extra tape. "De gitaar moet niet in twee stukken daar aankomen."

Meedoen al super

Barn & Belle gaan zich in Memphis meten met zo'n 60 andere artiesten. "Het is al fantastisch dat we meedoen", zegt Lea. "Als niet-Amerikanen winnen in Amerika, dat zal toch niet zo snel gebeuren. Maar dat we mogen meedoen, vinden we al super. We spelen gewoon onze eigen muziek en ik hoop dat we het publiek meekrijgen."

Muzikale reis

Aansluitend aan de challenge plakt het duo er nog een muzikale reis aan vast. "We gaan langs de Mississippi naar New Orleans", zegt Jesse die nog nooit in de Verenigde Staten is geweest. "We gaan langs allerlei plekken waar grote artiesten vandaan zijn gekomen en ook langs diverse studio's waar beroemdheden opnames hebben gemaakt. Wie weet krijgen wij die mogelijkheid ook", droomt Jesse alvast een beetje.