Meer Oekraïne-opvang: villa in Bergen en in hotel Meerssen

Een Oekraïense kentekenplaat © Istock
Bijna een jaar na de Russische aanval op Oekraïne zoeken gemeenten in Limburg nog steeds naar verblijfplaatsen voor oorlogsvluchtelingen. Bergen en Meerssen openen binnenkort nieuwe plekken.
Een villa in Bergen komt daar binnenkort bij: het pand aan de Ceresweg wordt de komende tijd geschikt gemaakt voor 24 ontheemden. De opvang moet op 1 april klaar zijn om de mensen onder te brengen.

Particulieren

In Bergen wonen op dit moment al Oekraïense vluchtelingen in vakantiehuisjes en bij particulieren thuis. De gemeente wil die laatste opvang zo veel mogelijk afbouwen zodat de vluchtelingen niet langer afhankelijk zijn van een gastgezin. Bergen was een van de plekken in Limburg waar een noodopvanglocatie was ingericht om Oekraïense oorlogsslachtoffers snel op te vangen. Deze was ingericht is sporthal Den Asseldonk.

Meerssen

In Meerssen is het voormalig hotel Sam-Sam in januari omgebouwd, daar is nu plek voor 15 vluchtelingen uit het door Rusland binnengevallen land. In de gemeente worden ook nog altijd 50 mensen opgevangen in een voormalige basisschool.