ZooParc treurt om overlijden witte tijger Rama

Rama © ZooParc Overloon
ZooParc Overloon heeft afscheid moeten nemen van de elfjarige witte tijger Rama. De witte tijger was al lange tijd ziek.
Dat laat het dierenpark, net over de Limburgse grens bij Venray, vrijdag weten op sociale media.

Lijden

Verzorgers van het dier merkten al langere tijd dat Rama geen eetlust had. "Na overleg met de dierenarts is besloten om hem uit zijn lijden te verlossen", aldus het dierenpark op de eigen website.

Solitair leven

De tijger kwam in 2015 naar het dierenpark in Overloon en leefde daar samen met Asia, een andere witte tijger. Die zal nu alleen overblijven. Het dierenpark laat op Instagram weten dat dit niet erg is voor het dier. "Tijgers zijn van nature solitaire dieren, wat betekent dat ze graag alleen leven."

Uitsterfbeleid

Komend voorjaar komt er wel een nieuwe tijger naar het dierenpark, namelijk een Armoertijger uit Zweden. Die zal, op advies van het Europees managementprogramma, niet in hetzelfde verblijf worden geplaatst. Vanwege de slechte genetica overleven witte tijgers niet in het wild. Daarom heeft het Europees managementprogramma een zo genaamd 'uitsterfbeleid' ingesteld. Dit betekent dat dieren van deze soort geen jongen meer mogen krijgen.