'Gepensioneerden DSM liepen duizenden euro's mis'

Het logo van DSM. © ANP
Volgens VDP, de belangenorganisatie van gepensioneerde DSM-medewerkers, zijn voormalig medewerkers die hun pensioen van het bedrijf kregen, duizenden euro's misgelopen.
Dat zei VDP-voorzitter Ger Wagemans in radioprogramma L1 Vandaag.

Afspraken

Wagemans vertelt dat er verschillende afspraken niet zijn nagekomen door DSM, waaronder indexaties. "Mensen zijn 28 procent aan indexaties (pensioenverhogingen) misgelopen. Reken maar uit: als je 30.000 euro pensioen hebt, dan is dat bijna tienduizend euro", aldus Wagemans. "Ik heb goede hoop dat we daar nog uit gaan komen. Al moeten we wel om tafel en op die uitnodiging hebben we nog geen antwoord van zowel DSM als pensioenfonds PDN."

Topinkomens

Voor Wagemans is het onbegrijpelijk dat er vanuit zowel DSM als PDN geen actie wordt ondernomen. "Het gaat hier om ruim 13.000 gedupeerden. Dat zijn niet de mensen met een topinkomen. Ik had toch wel gehoopt dat daar wat meer begrip voor zou zijn." Wel heeft de voorzitter vertrouwen in een goede afloop. "Mensen zeggen dat ik misschien te goed ben van vertrouwen, maar ik heb jarenlang bij DSM gewerkt. Dus ik weet hoe het ook kan gaan."

Edith Schippers

Vrijdagochtend werd bekend dat DSM-bestuurder Edith Schippers een vertrouwelijke verklaring achter heeft gehouden over financiële problemen bij het DSM-pensioenfonds en de rol die het speciaalchemiebedrijf hierin heeft gehad.
Daardoor was het voor pensionado's onbekend dat hun lagere pensioenen deels waren veroorzaakt door de lage afdrachten van DSM aan het pensioenfonds. Dat blijkt uit onderzoek van de NRC (+).