L1mburg Centraal: Gedupeerden watersnood naar Den Haag

Buren helpen elkaar tijdens het hoogwater. © Orange Pictures
Menigeen te laat door sneeuwval. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Dit is L1mburg Centraal van donderdag 19 januari 2023.

Gedupeerden watersnood naar Den Haag

Anderhalf jaar na de zware overstromingen in het Heuvelland is er nog veel leed en ellende bij de inwoners. De overheid zou de hoogwaterschade ruimhartig compenseren onder meer via de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. De meeste schade is inmiddels hersteld, maar veel gedupeerden zijn achtergebleven met een restschuld van tienduizenden euro's. Donderdag trok een delegatie naar Den Haag om daar hun frustratie en ergernis te laten horen tijdens een rondetafelgesprek met Tweede-Kamerleden.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Menigeen te laat door sneeuwval of ov-staking

Nadat het kwik afgelopen dagen onder nul zakte, kreeg Limburg donderdagmorgen te maken met lichte sneeuw. Rijkswaterstaat waarschuwde voor drukte op de weg door de combinatie van het weer en stakingen in het streekvervoer. Menigeen kwam deze ochtend daardoor te laat op het werk, de school of een andere bestemming.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Ouders willen basisschool Griendtsveen overnemen

Op meerdere plekken in onze provincie hebben ouders het lijdzaam zien gebeuren, de sluiting van hun lokale basisschool omdat er te weinig leerlingen zijn. Dat lot hangt nu ook de enige basisschool in Griendtsveen boven het hoofd. Maar in Griendtsveen leggen de ouders zich er niet bij neer. Sterker, ze willen de school gewoon zelf overnemen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Vrouw in de Media Award 2022 Limburg: politiechef Inge Godthelp

Politiechef Inge Godthelp heeft de Vrouw in de Media Award voor Limburg 2022 gekregen, een onderscheiding voor vrouwen die zich laten zien in de media. Godthelp was tot 1 januari dit jaar chef van de politie in Limburg en trad geregeld naar voren bij grote zaken die hier speelden. Ze kreeg de onderscheiding ook omdat ze zich inzet voor meer diversiteit en variëteit in de politieonderscheiding. Inge Godthelp nam de award donderdagmiddag bij L1 in ontvangst.
Bekijk hier de hele reportage terug.

Bevers verlaten burchten door hoogwater

Bevers zitten tijdelijk zonder huis. Door het hoogwater zijn beverburchten volledig verdronken. Dat is zelfs voor een echte waterrat als een bever iets te veel van het goede. In Stevensweert kun je met een drone goed zien hoe ze dat oplossen.
Bekijk hier de hele reportage terug.

MVV-aanvoerder Waem verlengt contract

In de aanloop naar het topduel met Heracles heeft MVV positief nieuws te melden, want aanvoerder Matteo Waem verlengde zijn contract tot 2024. Dat is vooral van belang mocht Waem na dit seizoen vertrekken.
Bekijk hier de hele reportage terug.