Carnavalspinnetjes voor spaaractie staan vast in Polen

De speldjes waar men voor kon sparen © L1 (Pascal Courbois)
Het was zo'n leuk en goed idee. Sparen voor carnavalsspeldjes waar ook nog eens de lokale carnavalsverenigingen mee gesteund worden. Het idee en concept zijn er al; alleen de speldjes nog niet.
De 111.000 bestelde speldjes voor de plaatselijke supermarkten in Weert, Nederweert en Heythuysen staan nog voor controle aan de grens bij Polen. Maar die controle laat op zich wachten.

Actie?

Dat de speldjes verlaat zouden arriveren was al in december bekend. "Daarom hebben we er nog geen aandacht aan gegeven. We weten namelijk niet of de speldjes op tijd hier zijn", legt Tom van der Putten van de Heerschap Groep, de organisatie achter de supermarkten, uit.

Steun

Aan de actie doen ook nog eens 21 carnavalsverenigingen uit de regio mee. In ruil voor reclame op sociale media kregen zij 1111 euro. Maar als de actie niet doorgaat? "Dat geld komt er toch. Die toezegging hebben we al", aldus Eric Slaats, vorst van V.V. De Vlikkestaekers uit Ospel. "Maar jammer is het zeker. Onze leden sparen dergelijke speldjes maar al te graag."

Ja of nee

De bal ligt nu bij de supermarkten. "Het is een actie die vier weken duurt, dit weekend moeten we dus met een antwoord komen", aldus Van der Putten.