L1mburg Centraal: Venlo verlengt gratis relatietherapie

Stockfoto © iStock
Eis 26 jaar cel in hoger beroep voor moord op Andy de Heus, SD Worx wil nog meer winnen en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Venlo verlengt gratis relatietherapie

Het merendeel van de jongeren in de jeugdbescherming is kind van gescheiden ouders. Om het aantal scheidingen terug te dringen biedt Venlo gratis relatietherapie aan. Januari is de maand waarin de meeste echtscheidingen worden uitgesproken. Venlo verlengt de gratis relatietherapie.

Eis 26 jaar cel in hoger beroep voor moord op Andy de Heus

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep 26 jaar cel voor de moord op Andy de Heus uit Echt. De Heus en de verdachte kenden elkaar uit het drugsmilieu.

Wat kunnen we met de digitale atlas over kanker?

Wat kunnen we met de digitale atlas van het Integraal Kanker Centrum Nederland? Tot op postcodeniveau is in die atlas te zien waar welke vormen van kanker voorkomen. In Limburg valt een aantal dingen op. Zo is er in Sittard-Geleen veel asbestkanker vastgesteld in verhouding tot andere regio's in het land. Iets verderop in Heerlen kleurt een aantal wijken zelfs in de meest donkerrode kleur, het gaat daar om longkanker. Kunnen we dat tij keren en op welke manier? In de studio hoogleraar Matty Weijenberg,

Strooiwagens weer de weg op

Er werd gewaarschuwd voor gladheid woensdagochtend, dus ook werk aan de winkel voor de strooiploegen, in Venlo bijvoorbeeld. Voor de vierde keer deze winter gingen ze de weg op. Dat is een stuk minder dan normaal, maar de winter is natuurlijk nog niet voorbij.

111.000 carnavalsspeldjes vast bij de douane in Polen

Het was zo'n goed idee: 111.000 carnavalsspeldjes die via een spaaractie van de plaatselijke supermarkten in Weert, Nederweert en Heythuysen te verdienen zijn. Daarmee hebben ook nog eens 21 carnavalsverengingen van die gemeenten 1111 euro verdiend, omdat ze voor de speldjes reclame hebben gemaakt. Het probleem is nu dat de speldjes vast staan bij de douane in Polen. Het is maar de vraag of ze er met carnaval zullen zijn.

SD Worx wil nog meer winnen

De Tour winnen is een van de belangrijkste doelstellingen dit jaar van de Limburgse wielerploeg SD Worx. De rensters zijn niet bang om hun ambities uit te spreken tijdens de teampresentatie in het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. De een gaat voor zo veel mogelijk sprintoverwinningen, de ander voor het veroveren van de gele trui.