Visit Zuid-Limburg boos: Belgisch logo lijkt gekopieerd

Het onderste logo van Visit Limburg.be zou te veel op het bovenste Visit Zuid-Limburg logo lijken. © L1
Visit Zuid-Limburg is boos op de Belgisch-Limburgse tegenhanger. Het Belgische toeristenbureau heeft onlangs de naam veranderd in Visit Limburg, met een logo dat volgens de Zuid-Limburgse VVV wel heel erg veel op dat van Visit Zuid-Limburg lijkt.
Die laatste is dan ook een procedure begonnen om het Belgisch logo van tafel te krijgen.

Verkeerde keelgat

Net als de voormalige VVV Zuid-Limburg kwam het Belgische toeristenbureau onlangs met een naamswijziging om de naamsbekendheid te vergroten en een internationaler publiek te trekken. Dat schoot in Nederlands Limburg in het verkeerde keelgat, en dus reden om een procedure te starten.

Afwachten

Het Belgisch-Limburgse verkeersbureau valt onder de verantwoordelijkheid van gedeputeerde Igor Philtjens. Een woordvoerder bevestigt dat er een zaak loopt, maar wil de zaak afwachten en verder niet reageren. Eind januari moet er duidelijkheid komen of Visit Limburg.be haar naam en logo mag behouden.
Aan Nederlandse zijde wordt helemaal niet gereageerd op vragen van L1. "Wij doen geen mededelingen over collega-instellingen", is alles wat Visit Zuid-Limburg-voorzitter over de kwestie kwijt wil.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!