L1mburg Centraal: Atlas brengt kanker per gemeente in beeld

Stockfoto © iStock
Stel verdacht van ontucht met oppaskinderen voor rechtbank, atlas brengt kanker per gemeente in beeld en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Stel verdacht van ontucht met oppaskinderen voor rechtbank

De 59-jarige Peter S. uit Beegden en de 54-jarige Nancy D. uit Herkenbosch hebben zich volgens justitie twee jaar lang vergrepen aan hele jonge meisjes. Ze deden dat nadat Nancy bewust oppasouder was geworden om zo bij de kinderen te komen. Dat gebeurde in de regio Eindhoven in de periode tussen 2019 en 2021. Zeven kinderen zouden slachtoffer zijn geworden, vaak niet ouder dan vier jaar.

Atlas brengt kanker per gemeente in beeld

Welke kankersoort komt in jouw omgeving het vaakst voor? Vanaf nu is dat te zien in de Kankeratlas. De 24 meest voorkomende kankersoorten zijn in kaart gebracht.

Methode-Moesquit: heikele onderwerpen rustig bespreken

Driekwart van de Nederlanders maakt zich zorgen over de toenemende meningsverschillen en de verruwing in de samenleving. Ruim een miljoen Nederlanders zegt zelfs het contact met vrienden, familie en collega’s verminderd of helemaal beëindigd te hebben vanwege discussies over over 'gevoelige' onderwerpen zoals Zwarte Piet, corona, immigratie, of bijvoorbeeld het klimaat.
Aan tafel Kenneth Moesquit uit Heerlen. Hij heeft de laatste jaren naam gemaakt met de methode-Moesquit om heikele onderwerpen op een wat rustigere manier onder de aandacht te brengen.

Limburgse wielerploeg SD Workx gepresenteerd

In Australië is het wielrenseizoen al afgetrapt voor de mannen. De vrouwen hebben hun eerste grote klassieker over een dikke maand, de Omloop het Nieuwsblad in Gent. De Limburgse ploeg SD Workx presenteerde in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen niet alleen een nieuw tenue maar ook nieuwe rensters die deze winter de overstap maakten.

Grubbenvorst heeft bouwloods voor carnavalswagens

Voor veel carnavalsverenigingen is het een probleem om een geschikte bouw- en opslaglocatie te vinden. In Grubbenvorst hebben ze sinds kort een speciale loods waar meerdere verenigingen gebruik van kunnen maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!