Na mishandeling en bedreiging ook inbraak bij slachtoffer

Stockfoto © iStock
Bij een inwoner van Simpelveld die vrijdagavond bedreigd en mishandeld is, werd later die avond ook ingebroken. Dat maakt de politie dinsdag bekend.
Eerder werd al duidelijk dat die dag een mishandeling en ernstige bedreiging had plaatsgevonden, waarvoor twee verdachten in de buurt van Roermond zijn aangehouden. Het onderzoek naar de zaak is inmiddels afgerond, waardoor de politie verdere informatie kan verstrekken.

Bedreiging, mishandeling en inbraak

Het slachtoffer werd 13 januari rond 20:00 uur met een vuurwapen bedreigd en mishandeld in de Pastoriestraat. In zijn woning, verderop in de Nieuwe Gaasstraat, bleek later te zijn ingebroken. In een woning buiten de gemeente Simpelveld werd het 'op echt gelijkend' vuurwapen gevonden, laat de politie weten. Ook buitgemaakte spullen werden daar aangetroffen.
"De schrik zit er bij het slachtoffer goed in, inmiddels gaat het naar omstandigheden redelijk met hem", laat de politie weten.

Verdachte vrijgelaten

Eén van de twee verdachten is vrijgelaten vanwege zijn of haar 'zeer beperkte' rol, meldt de politie. De andere verdachte is dinsdagmiddag voorgeleid en zit nog minimaal 14 dagen in voorlopige hechtenis.
De politie doet een oproep aan mensen om zich te melden als ze tussen 19:50 uur en 20:30 iets vreemds hebben gezien bij de kerk in de Pastoriestraat of in de Nieuwe Gaasstraat.