Schokkende beelden van misbruik zeven meisjes door oppassers

Stockfoto © Istock
Twee Limburgse oppasouders, die worden verdacht van ontucht en verkrachting, hebben zeven jonge meisjes misbruikt in de periode tussen 2019 en 2021.
Dat bleek op de eerste dag van het proces tegen de twee verdachten, die in de regio Eindhoven actief waren als oppas.

Ouders

De zitting werd niet bijgewoond door de ouders van de slachtoffertjes. Zij lieten al eerder weten de zaak op afstand te volgen. Hun advocaat was wel aanwezig.

Ontreddering, angst en verdriet

Peter S. (59) komt uit Beegden, de 54-jarige Nancy D. uit Herkenbosch. Ze zouden de slachtoffers meerdere keren hebben misbruikt, bij een van de slachtoffers gebeurde dat acht keer. Vaak werd het misbruik ook gefilmd. De beelden waren zo schokkend dat de rechtbank besloot ze niet tijdens de zitting te tonen. "Een dwingende, grove en ruwe toon van de vrouw jegens de kinderen is hoorbaar. Ontreddering, angst en verdriet van de kinderen is erop te zien", zei de rechtbank daarover.

Bekentenis

Beide verdachten gingen gedetailleerd in op de zaak en bekenden het misbruik. Ze konden anderhalf jaar lang doorgaan, totdat een van de ouders op beeld uit de kinderkamer zag dat hun 2-jarig dochtertje werd misbruikt. Ook zagen ze dat een man via een videoverbinding meekeek. De politie hield nog diezelfde avond de vrouw aan en een dag later werd ook de man aangehouden. Beiden zitten sindsdien vast.

Pervers

In 2018 leerden de twee elkaar kennen via een datingsite. De eerste ontmoeting was in Heythuysen waar Peter S. toen woonde. Die date mondde uit in een seksuele relatie, die steeds extremere vormen kreeg. De twee deden aan bdsm, waarbij de vrouw een onderdanige rol had en steeds perversere opdrachten kreeg van haar partner. Daarbij fantaseerden ze ook over seks met dieren en kinderen, en ontstond de gedachte om de 16-jarige dochter van de vrouw samen te misbruiken.

Oppassite

Later kwam seks met nòg jongere kinderen ter sprake. Daarom schreef de vrouw zich in bij twee oppassites en ging ze oppassen bij kinderen in de regio Eindhoven. Op die manier konden ze hun fantasieën in de praktijk brengen. Wiens idee dat was, bleef onduidelijk: de twee wezen daarin naar elkaar.

Tot 4 jaar

De vrouw kreeg al snel werk, mede door het lage uurtarief. Ze wilden vooral kinderen tot 4 jaar omdat die zich niks zouden kunnen herinneren en zich niet zouden verzetten. Kennismakingsgesprekken met de ouders werden stiekem gefilmd. De vrouw ging oppassen en kreeg daarbij opdrachten van de man, die middels een videoverbinding meekeek. De vrouw moest tongen met de meisjes, soms volgde er penetratie met seksspeeltjes. De kinderen kregen ook make-up en moesten speciale kousen dragen. Het misbruik werd gefilmd en daar werden ook compilaties van gemaakt. Voor zover bekend zijn die video’s niet online verspreid.

Privacy

Ouders van de kinderen volgden de zitting in een aparte ruimte van de rechtbank. Om hun privacy en die van de slachtoffers zoveel als mogelijk te beschermen, vroeg de rechtbank om geen gegevens of details te verstrekken die tot de ouders of kinderen zouden kunnen leiden. Ze komen allemaal uit de regio Eindhoven. Donderdag maken de ouders gebruik van hun spreekrecht. Ze worden dan vertegenwoordigd door advocaten of Slachtofferhulp.
De strafeis volgt volgende week maandag.