Sterk herstel Airport Weeze: weer ruim miljoen reizigers

Airport Weeze, net over de grens bij Well. © iStock
Airport Weeze heeft zich sterk hersteld na de coronacrisis. Afgelopen jaar vertrokken er ruim een miljoen passagiers vanaf het vliegveld net over de grens bij Well.
Daarmee zit de Airport Weeze op ongeveer 85 procent van het niveau voor corona.

Zomerchaos

De kleinere luchthaven wist maximaal te profiteren van de chaos die deze zomer op Schiphol en de grote Duitse luchthavens ontstond. "Tijdens de coronacrisis hebben wij en onze partners geen mensen hoeven te ontslaan. Daardoor konden we snel weer opschalen toen dat nodig was", legt luchthavendirecteur Sebastian Papst uit in luchtvaartnieuws. "Daardoor zijn onze unique selling points, zoals zeer korte wachtrijen, behouden gebleven."

Nederlanders

En de prognoses voor dit jaar zijn ook goed. "Afgelopen jaar hadden we weer meer dan een miljoen reizigers, en dat worden er in 2023 nog meer", voorspelt Papst. Hij verwacht dat Weeze kan profiteren van de toegenomen vliegtaks in Nederland.
Afgelopen jaar maakte Nederlandse reizigers namelijk zo'n 30 tot 35 procent van het aantal passagiers uit. Doordat de vliegbelasting in Nederland sinds 1 januari flink gestegen is, is het vliegen vanuit Duitsland ineens een stuk interessanter geworden voor Nederlandse reizigers.