Politiechef Inge Godthelp wint Vrouw in de Media Award 2022

Inge Godthelp - waarnemend politiechef eenheid Limburg © L1
Politiechef Inge Godthelp ontvangt de Vrouw in de Media Award 2022 voor Limburg. Vorig jaar heeft zij zich het beste geprofileerd als vrouwelijke expert en rolmodel in de media.
"Het is belangrijk dat juist in een organisatie als politie een vrouw voorop gaat en een nieuwe moderne invulling geeft aan leiderschap", zo stellen de stemmers. Ook de jury was unaniem voor de overwinning van Godthelp.

Cultuurverandering

Inge Godthelp is politiechef en kwam sinds 2022 meerdere keren in de media. Onder andere over het optreden van de Limburgse politie en de veiligheidsuitdagingen in deze regio. In haar duofunctie als politiechef, samen met Ingrid Schäfer-Poels, pleit ze voor meer diversiteit en variëteit in de politie. "Ze levert een enorme belangrijke bijdrage aan de cultuurverandering die stapje voor stapje de goede kant op gaat. In een keiharde wereld van georganiseerde misdaad, maar ook bij andere incidenten houdt zij zich staande en staat als een rots in de branding voor haar mensen", laat de organisatie weten.

Vrouw in de Media Award

Het doel van de award is om vrouwelijke experts en rolmodellen aan te moedigen om zichtbaar in de media te zijn en bij redacties een podium te veroveren. Een regionale jury keek bij het bepalen van de nominaties naar aanwezigheid in de regionale media of naar rolmodellen die al door landelijke of vakmedia werden opgepikt.

Andere genomineerden

Inge Godthelp was één van de vijf genomineerde vrouwelijke deskundigen namens Limburg. Samen met cardioloog in opleiding in het MUMC+, Chahinda Ghossein-Doha en zelfstandig ondernemer en CDA politica Gabriëlle Heine, kreeg ze de meeste stemmen.

Vrouwen ondervertegenwoordigd

Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd op de radio en televisie en in kranten en digitaal nieuws. In 2015 was het percentage vrouwen dat als expert in de media verscheen slechts 12 procent. Dat is gestegen naar ruim 28 procent in 2019. Vanaf dat moment blijft een verdere stijging echter uit. In 2021 lag het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam namelijk op bijna 27 procent.
De vorige Vrouw in de Media Award Limburg (2021) won operatieassistente en tolk Ihssan Oulkadi.