Sittard-Geleense scholen krijgen miljoen voor uitbreiding

Stockfoto © iStock
De gemeente Sittard-Geleen investeert de komende tijd zo'n 1,1 miljoen euro in verschillende basisscholen.
Zo worden de Kluis (Geleen), de Lemborgh (Limbricht), de Leeuwerik (Einighausen) en ’t Heuvelke (Lindenheuvel) uitgebreid.

Uitbreiding

De uitbreiding van de genoemde scholen is nodig in verband met de snelle en onverwachte groei van de scholen en de leerlingenprognose voor de komende jaren, aldus de gemeente. De Kluis en de Lemborgh zijn inmiddels uitgebreid. Daarvoor werd twee maal twee ton beschikbaar gesteld.
Ook basisscholen Talander en Leyenbroek krijgen geld. De eerstgenoemde gaat samen met KC Sittard (Taalwijzer) verhuizen. De tweede krijgt een speellokaal. Die kosten worden samen op zo'n zes ton geschat, waarvan het leeuwendeel naar de verhuizing van basisschool Talander en KC Sittard gaat.

Onderwijs belangrijk

"In ons coalitieprogramma heeft onderwijs een belangrijke plek," zegt wethouder Yvonne Salvino-Meijer over het besluit. "Onderwijsvoorzieningen moeten goed zijn. Vandaar dat gewerkt wordt aan een Strategisch Huisvestingsplan dat in de loop van dit jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd." In de tussentijd wordt gewerkt aan adequate huisvesting van scholen.