L1mburg Centraal: Limburgers voeren actie in Lützerath

Een van de Limburgers die gaat demonsteren is Thomas van der Steen uit Roermond © L1
L1mburg Centraal van zaterdag 14 januari 2023:

Limburgers voeren actie in Lützerath

De massademonstratie zaterdag bij het Duitse Lützerath trekt ook actievoerders uit Limburg. Vanuit Roermond vertrok een groep scholieren en volwassenen. Ze sluiten zich aan bij het klimaatprotest tegen bruinkool afgravingen. Thomas van der Steen is één van hen. De scholier uit Roermond is lid van Fridays for Future, een klimaat-actiegroep, opgericht door de Zweedse activiste Greta Turnberg.

Eerste theatershow van Jennifer Romen

Haar carriere gaat als een speer. Danser en choreografe Jennifer Romen uit Maastricht. Ze begon pas op haar twaalfde met dansen, maar groeide al snel uit tot een fenomeen in de hiphopwereld. Tijdens haar deelname in een Amerikaans programma kreeg ze zelfs lovende kritiek van Jennifer Lopez. Romen werd al Europees kampioen, wereldkampioen, en ze begon haar eigen groep, Oxygen, en en haar eigen dansschool. Nu staat Jennifer Romen aan de vooravond van haar eerste avondvullende theatertour.

MVV verspeelt opnieuw punten in slotfase

De pijn was zichtbaar bij MVV. Voor de zesde keer dit seizoen verlieten de Maastrichtenaren het veld met een teleurstellend resultaat door een tegentreffer in de allerlaatste minuten van de wedstrijd. Dit keer liep het mis bij ADO Den Haag.

Roda JC trekt met moeite punt over de streep

Roda JC hield met moeite een punt over aan het duel tegen Top Oss. De Kerkraadse club lijkt uit vorm na het vertrek van trainer Jurgen Streppel. De ploeg vecht meer tegen zichzelf dan de tegenstander. Bleek gisteravond opnieuw.

Virtuele Grand Prix van Maastricht tijdens Interclassics

Op autobeurs Interclassics in het MECC in Maastricht streden zaterdagmiddag de beste acht coureurs van Europa in de virtuele Grand Prix van Maastricht om de titel.