Tienduizenden kilo's illegale tabak ontdekt: mannen opgepakt

Het gaat om tienduizenden kilo's illegale tabak. © WeertDeGekste
Bij invallen in twee loodsen in Weert en een loods in Margraten heeft de FIOD vrijdagmiddag ruim 47.000 kilo illegale tabak ontdekt. Twee mannen uit Oost-Europa zijn aangehouden.
Als deze tabak op de Nederlandse markt terecht was gekomen, had de staatskas zo'n 7,5 miljoen euro aan accijnzen misgelopen.

Loodsen

In een loods in Weert werd een tabaksnijderij gevonden. Daar werd tabak verwerkt, vermoedelijk voor een illegale sigarettenfabriek. De tweede loods in Weert werd gebruikt als opslagplaats voor tabak. In Margraten stond een loods vol met 160 pallets met materialen voor het maken en verwerken van sigaretten.
De doorzoekingen werden in samenwerking met de douane en politie verricht. De twee Oost-Europese mannen waren in de tabaksnijderij in Weert aanwezig. Het tweetal is aangehouden. Alle tabak, materialen en machines zijn inmiddels afgevoerd en zullen vernietigd worden, meldt de FIOD.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!