L1mburg Centraal: Geldzorgen en leegloop bij WMC

WMC © Jean-Pierre Geussens
Geldzorgen en leegloop bij WMC, pianist reist in het spoor van idool Mendelssohn en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Geldzorgen en leegloop bij WMC

Over een kleine twee weken, op 25 januari, praat Kerkrade over de problemen bij het Wereld Muziek Concours. Het evenement kampt met fikse financiële tegenvallers en personeelsleden die vertrekken omdat ze niet meer met de nieuwe voorzitter willen werken. Het rommelt behoorlijk bij het WMC. Afgelopen juli was de 19e editie. In opdracht van de gemeente Kerkrade is er een evaluatie gemaakt. Die is nog niet openbaar, maar wel in handen van L1.

Slapeloze nachten vanwege een wolf in Beekdaelen

Veehouders in Beekdaelen maken zich zorgen. In de buurt werd deze week een wolf gezien. Verschillende omwonenden filmden het roofdier. Inmiddels zijn er al zeven schapen verscheurd, vermoedelijk door die wolf. Diereneigenaren hebben er slapeloze nachten van.

Elektrische OV-fiets te huur in Maastricht

De OV-fiets die je met je OV-kaart kan huren, is een groot succes. De NS breidt die service nu uit met een elektrische fiets. Daartoe is een proef gestart in vier plaatsen in Nederland, waaronder Maastricht.

Vrijdag de 13e

Het is vrijdag de 13e, een dag waar mensen met bijgeloof toch even wat voorzichtiger zijn. Ze lopen niet onder ladders door en een zwarte kat ontwijken ze liever. Samen met historicus en schrijver Hugo Luijten nemen we de dag onder de loep.

Pianist reist in het spoor van idool Mendelssohn

Pianist Kasper Schonewille is helemaal in de ban van componist Felix Mendelssohn. Zijn debuut-cd, die donderdag gepresenteerd wordt, staat in het teken van de muziek van de Duitse componist. Maar ook van de tekeningen die Mendelssohn maakte tijdens een reis naar Schotland in 1829. 200 jaar later reisde Schonewille zijn idool achterna en werd zélf een beetje Felix Mendelssohn.

Handballer Rob Schmeits maakt debuut op WK

Het WK handbal begint vandaag voor Nederland, met veel Limburgse inbreng. Luc Steins is het boegbeeld van Oranje. Zijn voormalig trainingsmaatje bij Lions, Rob Schmeits maakt zijn debuut op een groot toernooi.