Maastricht vierde stad met proef OV-ebike

Afbeelding ter illustratie © NS
De NS heeft een proef met het verhuren van elektrische ov-fietsen uitgebreid naar Maastricht. Vanaf vrijdag worden er op station Maastricht aan treinreizigers dertig elektrische ov-fietsen te huur aangeboden.
De NS begon op 30 september met de proef op station Driebergen-Zeist. Daarna werd de proef uitgebreid naar de stations Arnhem en Groningen. Maastricht is het laatste station dat wordt toegevoegd aan deze pilot.

Succes

"De gewone OV-fiets is een groot succes en we hopen met de elektrische OV-fiets ook een nieuw publiek te trekken", zegt NS-topman Wouter Koolmees. "Zeker in Maastricht waar onze klanten graag de heuvelachtige omgeving bezoeken en dan is elektrische ondersteuning een uitkomst."

10 euro

Het kost 10 euro per keer (per 24 uur) om een e-bike te huren. In de eco-stand kun je 110 kilometer fietsen en in de zwaarste ondersteuningsstand ongeveer 50 kilometer. Bij normaal gebruik is het bereik ongeveer 70 kilometer. De fietsen kunnen maximaal 25 kilometer per uur en de accu's worden opgeladen met 100 procent groene stroom, stelt de NS.
Eind 2023 gaat de NS kijken of de proef wordt voortgezet of uitgebreid.