Mogelijk link tussen vuurwerkbom en autobrand Maastricht

Door de vuurwerkbom ontstond er een flink gat in het glas van de deur. © Track'88
De politie onderzoekt of er een verband is tussen twee incidenten in Maastricht. Het gaat om het doelbewust plaatsen van een vuurwerkbom in de deur van een schoenmaker halverwege december en een brand van een bestelbus, in de nacht van woensdag op donderdag.
Dat bevestigt de politie desgevraagd aan L1. Er is aanleiding om de samenhang van beide zaken te onderzoeken.

Vuurwerkbom

De winkel aan de Statensingel in Maastricht werd eerder doelwit van vandalisme. Een man liet een vuurwerkbom bij de deur ontploffen, waardoor er een flink gat in het glas van de deur ontstond. Op bewakingsbeelden van de winkel, die L1 in bezit heeft, is te zien hoe een man de bom bij de deur plaatst, aansteekt en wegrent. Het vrijgeven van de beelden en een signalement via Burgernet zorgden ervoor dat de 20-jarige man de dag erna al werd aangehouden en verhoord door de politie.

Autobrand

De andere zaak die bekeken wordt, vond in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Toen moest de Maastrichtse brandweer uitrukken vanawege een autobrand. De bestelbus die in brand vloog stond voor een woonhuis geparkeerd aan Marsanahof. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de bus in brand vloog. De voorkant van de auto werd door het vuur volledig weggevaagd. De brandweer kreeg het vuur onder controle, maar kon niet voorkomen worden dat het voertuig volledig uitbrandde.