Politiemol Mark M. moet criminele winst terugbetalen

Politiemol Mark M. uit Weert © Facebook/Mark M
Een hoger beroep heeft ook niet geholpen: politiemol Mark M. uit Weert moet alsnog zijn criminele winst aan de Staat betalen.
Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag besloten. Het gaat om een bedrag van 60.878 euro. De 36-jarige politiemol heeft wel korting gekregen, omdat de ontnemingszaak ruim vijf jaar heeft geduurd.

Hoger beroep

De rechtbank in Den Bosch oordeelde in februari 2021 dat de oud-agent ruim 64.000 euro moet terugbetalen aan de Staat. Daar was hij het niet mee eens, waarna de Weertenaar in beroep ging tegen het terugbetalen van het geld. Het gaat om geld dat Mark heeft verdiend met het verkopen van informatie uit de politiesystemen aan criminelen.

Celstraf

Mark leverde in de periode 2011-2015 geregeld informatie over personen en lopende onderzoeken. In de strafzaak heeft de politiemol vijf jaar cel gekregen wegens schending van zijn ambtsgeheim, computervredebreuk, omkoping en witwassen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!