Lynn Rulkens stopt als fractievoorzitter PvdA Roermond

Het werk als raadslid is voor Lynn Rulkens niet meer te combineren met haar gezinssituatie en werk. © PvdA Roermond
Lynn Rulkens legt haar taken als fractievoorzitter en raadslid namens de PvdA in Roermond neer. Het werk als raadslid is niet meer te combineren met haar gezinssituatie en werk.
Ron Piepers uit Swalmen neemt de raadszetel en het fractievoorzitterschap van Rulkens over.

Coalitie

Rulkens zorgde er mede voor dat de PvdA in 2022 terugkeerde in de gemeenteraad en de coalitie in Roermond. Toen ze vijf jaar geleden aantrad als lokaal politiek leider was de PvdA net verdwenen uit de gemeenteraad. De PvdA zit sinds vorig jaar in Roermond met twee zetels in de gemeenteraad en levert wethouder Felix van Ballegooij.
Rulkens legt haar taken met pijn in het hart neer omdat de combinatie met haar baan en haar gezin te veel is gebleken. "Zowel mijn kinderen, man en werkgever als ook de stad Roermond verdienen mijn volledige aandacht en dat lukt niet. Dan moet je een keuze maken."

Opvolger

De 27-jarige Piepers is de opvolger van Rulkens. Hij is voor de PvdA actief als burgercommissielid in zowel Provinciale Staten als de gemeente Roermond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!