L1mburg Centraal: Grote zorgen over tekort aan rechters

Stockfoto © iStock
Grote zorgen over tekort aan rechters in Limburg en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.

Twee mannen vervolgd voor verkiezingsfraude in Roermond

Justitie vervolgt twee mannen voor verkiezingsfraude in Roermond bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar. Ze zouden stempassen hebben gekocht en dat is strafbaar. De twee mannen moeten zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

Vier jaar en tbs geëist voor neersteken medewerker tbs-kliniek

Vier jaar cel is de strafeis tegen een man die vorig jaar een medewerkster van tbs-instelling De Rooyse Wissel in Oostrum meerdere keren stak. De man kreeg in 2010 tbs opgelegd vanwege een zedendelict. Hij wilde vorig jaar aanvankelijk zelfmoord plegen, maar dat plan mislukte. In plaats daarvan raakte zijn therapeute ernstig gewond.

Grote zorgen over tekort aan rechters in Limburg

De Rechtbank Limburg is de op een na kleinste van het land, maar heeft wel te maken met criminaliteit op het niveau van de Randstad. Het leidt tot stijgende werkdruk, veel zaken die te laat of helemaal niet meer voor de rechter verschijnen en ook zijn er zorgen over de kwaliteit van de rechtspraak. Aan tafel Martina Bijker, president van de rechtbank Limburg.

Beppie en Frans hebben samen wat te vieren

Zij is de 'grande dame' van de Limburgse dialectmuziek, heeft ontelbare hits op haar naam staan en won veel prijzen, waaronder de Gouden Narrenkap in 1994. Hij mocht dit jaar de Gouden Narrenkap ontvangen. Ook hij staat aan de top van het Limburgse lied. Het gaat om Beppie Kraft en Frans Theunisz. Ze zitten vlak voor de vasteloavesdrukte en hebben nu al groot nieuws.

Laatste training van handballers voor WK in Krakau

Over twee dagen begint voor de Nederlandse handballers het WK in Krakau. In Oranje tellen we maar liefst zeven Limburgse spelers. Woensdag werkte de ploeg de laatste training op Nederlandse bodem af.