Onderzoek in Heerlense straat na zware aanrijding

Stockfoto © iStock
De politie heeft woensdag op de Schelsberg in Heerlen onderzoek gedaan om erachter te komen met welke snelheid de veroorzaker van een zwaar ongeval reed eind december.
Een automobilist schepte vrijdagavond 23 december een voetganger. Het slachtoffer liep daarbij een gecompliceerde beenbreuk op.

Doorgereden

De bestuurder reed die avond rond 20:00 uur de Schelsberg omlaag richting de rotonde bij een tankstation. Hij kwam om onbekende reden op de linker weghelft terecht. Via de groenvoorziening belandde de automobilst op het links gelegen trottoir. Daar liep een man uit Weert samen met zijn vrouw en hun hond. De auto schampte de muur en reed vervolgens de Weertenaar aan. In plaats van zich te bekommeren om het slachtoffer, besloot de bestuurder door te rijden.

Onder invloed

De politie vond achteraf de desbetreffende achtergelaten auto op de Hindestraat in Heerlen. De man meldde zich later alsnog bij de politie en was onder invloed van verdovende middelen. De politie zoekt nog getuigen van het ongeval en wil weten wie de andere inzittende van de auto was.
Agenten hebben daarnaast woensdag metingen gedaan in de straat om de snelheid te achterhalen op het moment van de aanrijding.