Roerbrug weken afgesloten vanwege werkzaamheden

Roerbrug in Sint Odiliënberg © Google Maps
Verkeer kan ruim een maand geen gebruikmaken van de Roerbrug tussen Sint Odiliënberg en Melick. De werkzaamheden aan de brug beginnen woensdag en duren vijf tot zes weken.
Vlak voor de bebouwde kom van Sint Odiliënberg ligt de betonnen verkeersbrug over rivier de Roer. De brug is oorspronkelijk in 1909 gebouwd.

Veiligheidsnormen

Inmiddels voldoet de Roerbrug niet meer aan de veiligheidsnormen, aangezien het verkeer steeds zwaarder wordt. Daarom is het nodig om de brug te versterken. Fietsers hoeven niet om te fietsen; ze kunnen gewoon gebruik blijven maken van de naastgelegen fietsbruggen. Daaraan vinden geen werkzaamheden plaats.

Omrijden

Ander verkeer moet dus wel omrijden om richting Roermond en Melick te gaan. Dat kan via de N293 en de N570 (Keulse Baan) of vanaf de N293 via de N575 naar de N271. Voor bussen geldt ook dat ze moeten omrijden en dus zullen reizigers een langere reistijd hebben. Tijdens de werkzaamheden komt er overigens een extra verbinding tussen Roermond en Melick. Dat is lijn 161.
De werkzaamheden zijn naar verwachting halverwege februari afgerond.
Verkeer moet omrijden om richting Roermond en Melick te gaan © Provincie Limburg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!