Militairen oefenen op diverse plekken in Limburg

Militaire oefening © Jean-Pierre Geusens
In verschillende Limburgse gemeenten vinden de komende tijd diverse militaire oefeningen van de Koninklijke Landmacht plaats.
In Beekdaelen, Bergen, Gennep, Venlo en Meerssen gaan militairen zich op diverse plekken zowel te voet als met voertuigen verplaatsen. De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training.

Sportactiviteiten

Zo zijn er militairen van 14 tot en met 22 januari actief in de gemeenten Beekdaelen en Meerssen. Zij zullen zich te voet verplaatsen en sportactiviteiten uitvoeren. Het doorgaande verkeer wordt hierbij niet gehinderd.
De tweede oefening start op 28 januari. De militairen gaan dan oefenen in het bewaken en beveiligen van locaties en zullen zich wederom te voet verplaatsen.

(Oefen)munitie

Tevens wordt er getraind in het kaartlezen, behandelen van (oefen)gewonden en het omgaan met gevaarlijke munitie/explosieven. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op niet-militair terrein.

Noord-Limburg

Ook in het noorden van de provincie is er een militaire oefening. Van 16 tot en met 20 januari oefenen militairen van eveneens de Koninklijke Landmacht in de gemeenten Venlo, Bergen en Gennep.
Hier verplaatsen de militairen zich naast te voet ook met voertuigen. Ze voeren diverse verkennings-, en bewakingstaken uit die voornamelijk in de nacht zullen plaatsvinden.