Limburgse jonge scouts gaan op avontuur in Azië

Deelnemers aan Wereldjamboree maken zich op voor een avontuur. © Scouting
Tientallen Limburgse jongeren vertrekken in de zomer naar Zuid-Korea om deel te nemen aan de Wereldjamboree.
Ruim 71 scouts uit Limburg kamperen begin augustus tijdens de Wereldjamboree op een terrein in Zuid-Korea. De Wereldjamboree is het grootste internationale scoutingskamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd.

Unieke ervaring

In Azië komen ruim 50.000 scouts, in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar, uit meer dan 150 verschillende landen samen voor deze ervaring. Voordat de jeugddeelnemers vertrekken staan er een aantal kennismakingsweekenden op het programma om de scouts voor te bereiden. Het kennismaken is belangrijk, maar de normen en waarden én het samenleven met andere culturen staan ook op het programma. Verder leren ze ook de Zuid-Koreaanse cultuur beter kennen.

Twee keer

De eerste Wereldjamboree werd in 1920 gehouden in Londen met als doel om wereldwijde broederschap te creëren. De bijeenkomst werd een internationaal succes en heeft in 1937 en in 1995 in Nederland plaatsgevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!