Dominicanen: 'Veel reserveringen voor boek prins Harry'

Veel mensen willen het boek lezen. © ANP
Spare, de controversiële autobiografie van de Britse prins Harry, doet het nu al goed. Dinsdag verschijnt het boek, maar Nederlandse boekhandels en groothandels zien dat er nu al veel vraag naar is.
Het aantal voorverkopen ligt boven het gemiddelde en klanten in de winkel vragen regelmatig naar de autobiografie.

'Lezen weer in'

De Maastrichtse boekhandel Dominicanen wacht met spanning de boeklancering af. Ook daar is het aantal reserveringen groot. De boekhandel heeft een plek in de etalage gereserveerd voor het boek. "We slaan meer exemplaren in. De Netflixserie over Harry en Meghan helpt zeker", zegt een woordvoerder. "Lezen is weer in."
Een woordvoerder van de Nederlandse uitgever van het boek herkent zich hierin: "Het wordt een spektakel."

Populair boek

Ook andere Nederlandse boekhandels herkennen de grote vraag. Zo merkt boekenwinkel Donner in Rotterdam dat het de mensen bezighoudt. Boekhandel Van der Velde in Groningen heeft groot ingeslagen. En ook groothandelaar Audax, die levert aan Nederlandse boekhandels zoals Bruna, The Read Shop en Ako, ziet dat er belangstelling voor het boek is.
Het aantal reserveringen van Spare ('Reserve') ligt hoger dan gemiddeld, zegt Marieke Ruijzenaars. Zij is accountbeheerder bij Van Ditmar Boekenimport, de afdeling die boekhandels voorziet van buitenlandse boeken. De reserveringen stegen volgens haar toen het boek in het nieuws kwam en in Engeland bijzonder populair bleek.

Details uitgelekt

Meerdere details over de autobiografie van prins Harry lekten vorige week uit. Zo vertelt Harry in Spare onder meer over een ruzie tussen hem en zijn broer William in 2019 die volledig uit de hand liep. Volgens Sky News staat in het boek dat Harry en William niet wilden dat hun vader, de huidige koning Charles, met Camilla zou trouwen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!