Op alle 17 basisscholen in Venray afval scheiden

Vanaf maandag zal op alle 17 basisscholen in Venray het afval gescheiden worden ingezameld.
Wethouder Erik van Daal gaf op basisschool De Keg in Venray de aftrap voor dit initiatief. De gemeente zorgt voor de aanschaf van de afvalbakken en de scholen plaatsen deze in hun gebouwen en bereiden op eigen wijze het bijbehorende lesmateriaal voor.

Gekke situatie

Het initiatief kwam van de Venrayse basisscholen, vertegenwoordigd door Bart Mous, directeur van De Keg. Hij vond het een gekke situatie waar schoolkinderen mee te maken hebben: thuis scheiden ze hun afval, terwijl ze op school veel afval samen in dezelfde prullenbak mogen gooien. Daarom vroegen ze aan de gemeente of dit niet anders kon. Bart: "We willen dat kinderen leren waarom het belangrijk is om afval te scheiden. Dan kan het niet zo zijn dat ze dit op de eigen school niet hoeven te doen."

Waarom nu pas?

Volgens de wethouder heeft het zo lang geduurd omdat de procedures veel tijd in beslag namen en de levering van de afvalbakken lang op zich liet wachten. "We zijn pas vorig jaar begonnen in de gemeente om op deze wijze het afval te scheiden. Dus eerst de inwoners zelf en daarna de scholen, bedrijven en instellingen. Dus het duurt even voordat we alle bakken bij elkaar hadden en alle scholen aangehaakt waren."