Verdachte fatale ripdeal Kerkrade blijft vastzitten

Het slachtoffer werd meegesleurd bij het Parkstad Limburg Stadion © Orange Media
De verdachte van de fatale ripdeal waarbij Fabian Esser om het leven kwam toen hij werd meegesleurd bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, blijft voorlopig achter tralies.
De raadkamer heeft zijn voorarrest met 60 dagen verlengd, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Medeverdachte

De in België wonende man die vastzit werd in oktober opgepakt in Bulgarije. Hij wordt verdacht van gekwalificeerde doodslag en diefstal met geweld. Zijn medeverdachte wordt nog gezocht.

Meegesleurd

De twee mannen hadden op 23 juni een afspraak met hun slachtoffer, de 33-jarige Fabian Esser uit het Duitse Zülpich. De twee mannen zouden een huis van hem kopen en een bedrag van 100.000 euro in contanten omwisselen in kleinere biljetten. Vanuit hun auto probeerde het duo die tas met geld uit Essers handen te trekken, maar die liet niet los. Esser werd op de Roda JC-ring bij het voetbalstadion meegesleurd, met fatale afloop.

Half miljoen

De twee verdachten die uiteindelijk in beeld kwamen bleken vaker dit soort berovingen te hebben gepleegd. Onder het mom van Luxemburgse investeerders zochten ze contact met hun slachtoffers, meestal Duitsers die duur vastgoed of horloges te koop aanboden. Ontmoetingen in Limburg eindigden vervolgens steevast tot berovingen. Op die manier zouden ze volgens de politie in totaal zo'n half miljoen euro hebben buitgemaakt.