Actievoerder verstoort nieuwjaarsspeech Maastricht

De actievoerder staat voor de burgemeester met zijn spandoek. © Track'88
De nieuwjaarsspeech van burgemeeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake werd zondagavond kort verstoord door een actievoerder.
De man vroeg met een spandoek aandacht voor de situatie van daklozen in de gemeente, waar volgens hem te weinig aan gedaan wordt.

Protestactie

"Al twaalf jaar lang moeten zij in een vies gebouw zitten", zei de man daarover luid tegen de burgemeester tijdens haar speech in het stadhuis. Penn-te Strake vroeg daarop aan de man of hij naast haar wilde komen staan. Een bewaker greep echter snel in en nam de actievoerder mee.
"Dit hoort er ook bij, dat mensen ontevreden zijn over wat wij doen", reageerde de burgemeester gelijk na het incident. "Daar schrikken wij niet van terug, we proberen ernaar te luisteren. Maar het is niet altijd makkelijk het voor iedereen goed te doen." Ook zei ze met de man in gesprek te willen gaan.

'Kan niet meer'

De actievoerder liet na afloop weten dat hij drie jaar eerder ook al de situatie omtrent de 24-uurs daklozenopvang bij de burgemeester aankaartte. "Dat pand is onveilig, onhygiënisch. Het kan gewoon niet meer", vindt hij. De actievoerder zegt in de tussentijd geen grote veranderingen te hebben gezien.
Bekijk hier hoe de man de speech onderbrak.