Video: Curling wint aan populariteit bij Venlo on Ice

Er werd met echte wedstrijdstenen gespeeld. © L1
In het laatste weekend van Venlo on Ice strijden vrienden en collega's om de felbegeerde Curling bokaal. De sport wint aan populariteit. In totaal streden negentig deelnemers op het ijs mee voor de winst.
Voor veel deelnemers is het een ideaal bedrijfsuitje of om met vrienden te doen.

Regendagen

De organisatie van Venlo on Ice mag dit jaar niet klagen over de animo. Voorzitter Funs Swinkels vertelt dat er negentien regendagen zijn geweest, maar dat er toch meer bezoekers zijn geweest dan ooit tevoren. Venlo on Ice is dus een blijvertje. De organisatie gaat nu kijken hoe ze door kunnen gaan op de ingeslagen weg.

Terugkerend evenement

Ook de curlingwedstrijd is uitgegroeid tot een terugkerend evenement. Het was voor het eerst dat er met echte wedstrijdstenen werd gespeeld. Sommige deelnemers gingen echt voor de winst, anderen zagen het meer als een leuk tijdverdrijf met vrienden of collega's.
Enkele teams kwamen niet opdagen tijdens de halve finale. Maar dat loste de organisatie op door een team van eigen vrijwilligers op te zetten. En met succes. De jongste vrijwilliger schopte het zelfs tot de finale. Het geheim was volgens hem dat je goed over je buik op het ijs moest glijden om de curling zo ver mogelijk naar de overkant te schuiven.