Omwonenden krijgen rondleiding asielopvang Pinkpopterrein

De buurtbewoners kregen een rondleiding over het terrein © Ruud van Broekhoven (L1)
Als eerste kregen buurtbewoners de kans om de noodopvang van asielzoekers in Landgraaf te bezoeken. De komende drie maanden is er plek voor 150 vluchtelingen.
Komende maandag komen de eerste 55 bewoners vanuit een opvanglocatie in Horst naar het Pinkpopterrein. Ze slapen in cabines met maximaal vijf personen.

Ongerust

Buurtbewoners laten zich over het terrein rondleiden en stellen vragen. De veel gestelde vraag is of ze ook buiten het terrein komen. Volgens locatiemanager Toine van de Ven is dat niet aan de orde. "Ze hebben alles op de locatie en gaan het terrein niet af." Veel bewoners zijn bang voor overlast. René en Karin Spelthaen wonen vlak achter Megaland. Ze waren onaangenaam verrast toen ze hoorde dat de gemeente vlak bij hun woning asielzoekers op gingen vangen: "We waren ongerust dat er opeens 150 mensen uit verschillende landen tegenover je komen te wonen."
Locatiemanager Toine van de Ven begrijpt de vragen. "Daarom laten we zien hoe we het hier gebouwd hebben en hoe we het gaan managen en dat zie je dat mensen gerust zijn." Ook René en Karin zijn gerustgesteld. "Het zijn mooie basic slaapunits met alle gemakken. We nodigen ze graag uit voor de koffie met Limburgse vlaai."