Video: zussen vermoorde Gino (9) verloren broertje én moeder

Foto van Gino van der Straeten bij een gedenkplek. © L1
De zussen van de vermoorde Gino (9) blikken in een interview met L1 terug op het afgelopen half jaar. Ze verloren niet alleen hun broertje, maar ook hun moeder. "Dit kon ze niet aan, het verdriet om haar zoon."
Het is inmiddels meer dan een half jaar geleden. Begin juni 2022 verdween Gino, een jongetje van negen uit Maastricht, toen hij bij zijn zus Kelly in Kerkrade logeerde. Wat volgde was een enorme zoektocht met honderden vrijwilligers naar het ventje. "Mooi om te zien dat zoveel mensen meezochten, zoveel mensen die achter ons staan", vertellen zussen Kelly en Naomi in gesprek met L1.
De zoektocht mocht niet baten, enkele dagen later werd het lichaam van Gino gevonden in Geleen, in een tuin vlakbij het huis van verdachte Donny M. Vijf maanden later overleed Lilian, de moeder van Gino. Ze stierf een natuurlijke dood. Binnen een half jaar verloren de zussen dus hun broertje én hun moeder. "Hoe hou je het vol? Hoe hou je je dan overeind? Eigenlijk niet, je houdt je niet overeind, je wilt in elkaar zakken. Maar ik denk dat we de kracht van onze moeder hebben. Ze heeft veel tegenslagen gehad in het leven, maar dit kon ze niet aan, het verdriet om haar zoon."
De reacties op het overlijden van Gino waren overweldigend, vertellen de zussen. Heel veel mensen stuurden bloemen, kaartjes, knuffels. "Dat is heel lastig, heel dubbel, maar wel mooi. We hebben heel veel dingen gekregen van mensen. Het geeft je een warm gevoel. Je merkt dan toch dat je niet alleen bent. Ondanks dat je al die mensen niet kent, voel je toch hun steun."
Gino en zijn moeder Lilian liggen begraven in Maastricht, naast elkaar. Zus Naomi gaat er wekelijks naartoe. "Ik kom er graag, omdat zij daar zijn. Het voelt goed dat ze naast elkaar zijn, dat ze weer samen zijn. Dat is het enige dat ons een beetje rust geeft."