Onvrede over bestuur: vrijwilligers bezetten kantoor omroep

Agenten. © iStock
Vrijwilligers van de lokale omroep BieOs hebben zaterdagochtend het omroepgebouw in Urmond bezet uit onvrede over het bestuur. De politie is ter plaatse.
Medewerkers zijn al langere tijd ontevreden over de manier waarop de enige twee leden van het bestuur de omroep leiden. Meerdere medewerkers zijn in de afgelopen periode hierdoor vertrokken of op non-actief gezet.

In gesprek

De vrijwilligers willen met de actie de twee bestuursleden, secretaris Ronny en penningmeester Hubert Hermans, dwingen op te stappen. Ze hebben daarom zaterdagochtend rond 9:00 uur de deuren van het omroepgebouw gebarricadeerd en verzochten het echtpaar met hen in gesprek te gaan.

Demonstratie

De bestuursleden alarmeerden de politie in verband met huisvredebreuk. Agenten gingen daarop poolshoogte nemen, maar er zijn volgens een politiewoordvoerder geen strafbare feiten gepleegd dus treedt de politie vooralsnog niet op. "Er is daar een demonstratie gaande", bevestigt de woordvoerster.
De twee partijen zijn op dit moment met elkaar in gesprek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!