Alleen zaak Nienke Wijnhoven in Voice-schandaal nog over

Ex-kandidate Nienke Wijnhoven uit Horst. © ANP
Een klein jaar nadat het schandaal bij The Voice of Holland bekend werd gemaakt, staat alleen de zaak van ex-kandidaat Nienke Wijnhoven uit Horst tegen bandleider Jeroen Rietbergen nog overeind.
Andere zaken die direct aan The Voice gerelateerd waren, zijn geseponeerd. Ook hebben veel slachtoffers toch geen aangifte gedaan. "Het is pijnlijk en frustrerend dat er nu nog maar één zaak over is", stelt Sébas Diekstra, de advocaat die de slachtoffers bijstaat, in het AD.

Betast

Wijnhoven deed in 2018 mee aan The Voice. Ze vertelde vorig jaar in de talkshow Beau dat ze was betast door Rietbergen. De zangeres was aanvankelijk bang haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet meer exact wist.
Diekstra zei toen al dat Wijnhoven lang had getwijfeld over het doen van aangifte, vooral omdat zij de schuld bij zichzelf legde.

Geen spijt

Wijnhoven kreeg na haar verhaal bij Beau aanvankelijk veel bijval, maar ze ontving ook vervelende reacties. Op aanraden van de zedenpolitie is ze in therapie gegaan en probeert ze het plezier in de muziek weer terug te vinden.
Ze heeft geen spijt van haar aangifte, aldus de krant. Wel is ze bang dat Rietbergen niet wordt vervolgd en dat mensen dan misschien zullen denken dat het dan vast ook niet gebeurd is.

Afwachten

De BOOS-uitzending waarin het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice uit de doeken werd gedaan, verscheen op 20 januari vorig jaar. Het is nog altijd wachten op de uitslagen van de onderzoeken van het Openbaar Ministerie en advocatenkantoor Van Doorne. "Het wachten op duidelijkheid is slopend." Advocaat Sébas Diekstra zegt dat de emoties bij de vrouwen "iedere keer weer omhoog schieten als er onverwacht nieuws over The Voice voorbijkomt".