Vlammen slaan uit leegstaande woning: man opgepakt

De brand woedde in een leegstaande woning. © SK-Media
In een woning aan de Stationsstraat in Molenhoek heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. Vlammen sloegen metershoog uit het dak van het leegstaande pand. Daarbij kwam veel rook vrij.
Buurtbewoners werden rond 2:20 uur opgeschrikt door een harde knal, meldt een correspondent ter plaatse. De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit om het vuur onder controle te krijgen.

Leegstaand pand

Volgens de brandweer woedde de brand in een leegstaande woning en was er niemand in het pand aanwezig. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werd geadviseerd binnen te blijven, de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.
Even na 3:30 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

Gekraakt

Volgens buurtbewoners had een man het leegstaande pand gekraakt en woonde hij er illegaal in. De politie heeft bij de brand iemand aangehouden en meegenomen naar het bureau. Of het dezelfde man betreft en waar hij van wordt verdacht, is op dit moment niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!