L1mburg Centraal: reconstructie met vetweefsel na kanker

Foto ter illustratie © iStock
Borstreconstructie met eigen vetweefsel na kanker, Limburgse politie bezwijkt onder stijgende criminaliteit. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending

Borstreconstructie met eigen vetweefsel na kanker

Borstamputatie na de diagnose kanker is een ingreep met ongelofelijk veel impact voor vrouwen. Veel van die vrouwen kiezen voor een borstreconstructie na deze operatie. Sinds 1 januari is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een borstreconstructie met eigen vetweefsel vergoed te krijgen door zorgverzekeraars. Marion Willemsen uit Maastricht was een van de eerste patiënten die deze nieuwe vorm van borstreconstructie onderging.
Bekijk hier de hele reportage

Extra drukte bij Snowworld

De vorige twee kerstvakanties moest Snowworld in Landgraaf overslaan vanwege corona. Maar nu kan het weer, zonder beperkingen. Dat én de wintergebieden in de Alpen waar amper sneeuw is gevallen zorgen ervoor dat het op de overdekte piste op de Wilhelminaberg extra druk is.
Bekijk hier de hele aflevering

Limburgse politie bezwijkt onder stijgende criminaliteit

De kleinste politie-eenheid die worstelt met de grootste misdaad. Zo vatte NRC Handelsblad onlangs de grote uitdagingen van het Limburgse politiekorps samen. Een last die de politie in Limburg steeds nadrukkelijker voelt. Aan tafel Ingrid Schäfer, politiechef van Limburg.
Bekijk hier de hele reportage

Grootste aanbod ooit op boekenbeurs in Blerick

Mensen lezen steeds minder, maar toch heeft de jaarlijkse boekenbeurs in Blerick een primeur. Nog nooit waren er zo veel boeken te koop op de beurs. Meer dan 150.000 titels liggen er klaar voor koopjesjagers en schatgravers.
Bekijk hier de hele reportage

Fortuna hervat competitie met duel tegen Go Ahead Eagles

Na bijna twee maanden winterstop hervat Fortuna Sittard zaterdag de competitie, tegen Go Ahead Eagles. Die ploeg staat in punten gelijk staat met het team van Julio Velazques.
Bekijk hier de hele reportage

Wat doe jij met je kerstboom?

Nu de feestdagen achter de rug zijn doen veel mensen de kerstboom de deur uit. Sommigen doen dat snel na kerst, de meesten wachten tot 6 januari, Driekoningen. Wat kun je doen met die boom, behalve aan de straat zetten?
Bekijk hier de hele reportage