Noodkreet politiechef krijgt gehoor: 'Minister komt langs'

Politiechef Ingrid Schäfer. © Politie Limburg
De noodkreet van politiechef Ingrid Schäfer voor meer agenten lijkt gehoor te krijgen.
"Ik zit dinsdag met de gouverneur in Brussel, en later komt ook de minister op bezoek", zegt de politiechef van de Eenheid Limburg in L1mburg Centraal.

Politiek in actie

Het politiekorps in Limburg heeft een tekort aan agenten, maar heeft met zware misdaad te maken. Zo zijn er landelijk gezien 3,7 agenten op de 1000 inwoners. In Limburg ligt dat gemiddelde met 2,6 lager. Voor Schäfer was de maat vol, zo zei ze vlak voor kerst. Volgens de politiechef moest de politiek in actie komen.

Duitsland en België

Een oplossing voor het personeelstekort zou kunnen zijn als er over de grens kan worden gekeken. "In de grondwet staat dat er geen Belgen of Duitsers mogen worden aangenomen, maar we gaan met Brussel en de minister hierover in overleg. Limburg zou een mooie proeftuin kunnen zijn."

Niet alleen agenten

Volgens Schäfer is er niet alleen behoefte aan agenten. "Het gaat om de keten. Er moeten ook extra officieren van justitie en rechters bij. Het gaat om de totale keten, anders loopt het hartstikke vast."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!