Verse broodjes en deelfietsen bij parkeergarage Maastricht

Q-Park is klaar met de overlast van daklozen en drugsgebruikers in de Venlose parkeergarages. © iStock
Q-Park en Shell gaan samenwerken om vijf mobiliteitshubs te realiseren in Nederland. Een daarvan zal in Maastricht komen.
Daarbij gaat het om bestaande parkeerfaciliteiten die verder uitgebouwd worden. Q-Park heeft nog niet gereageerd om welke parkeergarage in Maastricht het gaat.

Nieuwe concepten

Bij deze garages worden nieuwe concepten ingevoerd en slim met bestaande elementen gecombineerd, zoals parkeren dat gecombineerd kan worden met (snel)laden, het aanbieden van deelvervoer (elektrische fietsen, scooters of auto’s), verkoop van verse etenswaren en drankjes en logistieke services zoals pakketdiensten.

Behoefte

De veranderende behoeftes van de klant staan hierbij centraal. Onder andere door het invoeren van autoluwe gebieden is er steeds meer behoefte aan parkeerplekken, laders voor elektrische voertuigen en deelscooters.

Energietransitie

Het doel van deze uitbreiding is om parkeergarages een belangrijk onderdeel te maken van de verbetering van bereikbaarheid en leefbaarheid van de steden. Ook willen Q-Park en Shell met goede toegang tot elektrisch laden hun steentje bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.
Q-Park heeft nog niet gereageerd voor wanneer deze plannen gerealiseerd zullen worden.