Tekort aan dierenartsen: dieren niet direct geholpen

Stockfoto © iStock
Er is een tekort aan dierenartsen in Limburg. Volgens de artsen is het zo druk dat huisdieren niet direct geholpen kunnen worden.
"Voorheen stond de deur altijd open en nu moeten we wel eens nee verkopen", zegt de Venlose dierenarts Mark Weemaes op L1 radio.

Extra druk

Volgens Weemaes waren mensen altijd gewend om direct geholpen te worden. "Dat zorgt voor extra druk bij dierenartsen", zegt hij. Verder merkt Weemaes dat veel van zijn collega's uitvallen omdat ze hun praktijk efficiënter inrichten. "Daardoor neemt de werkdruk ook weer toe." Daarnaast stoppen veel artsen in opleiding voortijdig. De oorzaak daarvoor ligt waarschijnlijk in de werkdruk.
Ook constateren dierenartsen dat sinds corona meer mensen een huisdier hebben aangeschaft.

Kamerbrief

Minister Piet Adema van Landbouw waarschuwde eerder al dat er een absoluut tekort aan dierenartsen dreigt. Daarmee reageerde hij op een onderzoek dat is uitgevoerd door zijn ministerie en de Faculteit Diergeneeskunde (Utrecht). In een kamerbrief schrijft hij dat hij naar oplossingen wil kijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!