Fans dolblij met nieuwe concerten Neet oét Lottum

foto superfans Neet Oét Lottum © L1 / Ruud van Broekhoven
Honderden keren zagen Neet oét Lottum-superfans Tammy, Joop en Leny hun lievelingsband optreden. Na dertien jaar pauze kunnen ze nu eindelijk opnieuw weer vooraan bij het podium staan.
Het afscheid van de populaire dialectband uit Venlo hakte er destijds jaar geleden bij de fans hard in. Afgelopen najaar maakte Neet oét Lottum hun terugkeer naar de podia bekend. Woensdagavond was de try-out.

Rustperiode

Voor de fans is het gevoel weer helemaal terug. "Alsof de tijd heeft stilgestaan tussen het laatste concert en de try-out woensdagavond in Venlo", vertelt Tammy van Lier. Zij heeft honderden concerten bijgewoond, vaak helemaal vooraan. Ook Joop en Leny Vintcent ontdekten de muziek lang geleden al, toen de band nog voor een handjevol mensen optrad. Het koppel ging als het kon twee keer per weekend een concert. Ook richtten ze op een gegeven moment een fanclub op, en gingen ze tijdens de optredens merchandise verkopen. Want de schare trouwe fans is groter dan alleen dit drietal.

Alle optredens

Alle concerten van Neet oét Lottum zijn uitverkocht, maar de superfans hebben voor alle shows kaarten weten te bemachtigen. Toch is er een verschil met dertien jaar geleden. Tammy heeft inmiddels drie kinderen, en die vindt ze toch belangrijker dan de concerten. Het is dan ook passen en meten om zoveel mogelijk optredens te kunnen zien. Voor één concert heeft ze een slimme oplossing gevonden, en neemt ze de kinderen mee. Thuis wordt de muziek namelijk zo vaak gedraaid dat ook de kinderen inmiddels fan zijn.

Somber

Tammy hoopt op een jaarlijkse traditie, maar superfan Joop ziet het somber in: "Alle bandleden hebben andere werkzaamheden, de tijd is gewoon voorbij. Het zijn de laatste naweeën. Nog een mooi concert in Paradiso in Amsterdam en dat is dit hoofdstuk definitief gesloten."