Drukte bij SnowWorld mede door slechte sneeuw skioorden

SnowWorld Landgraaf © Erwin Minkenberg
Het is momenteel drukker dan ooit op de skilocaties van SnowWorld. Volgens commercieel directeur Remko Klein heeft dat mede te maken met de slechte sneeuw in de skigebieden, waar het op veel plaatsen warm is voor deze tijd van het jaar.
"Mensen willen zich daarom beter voorbereiden dan normaal", aldus Klein.

Techniek

Dat is ook terecht, vindt Klein. "Het komt meer dan ooit aan op techniek. Het is namelijk drukker op de pistes omdat er minder open zijn en de kwaliteit van de sneeuw is matig. Je moet dus rekening houden met elkaar, maar ook met zwaardere omstandigheden. Een goede techniek is dan erg belangrijk."

Landgraaf

SnowWorld, dat locaties heeft in onder meer Landgraaf, Zoetermeer, Rucphen, Velsen-Zuid en Terneuzen, had er rekening mee gehouden dat het na twee coronajaren druk zou worden dit seizoen. "Maar we hadden niet verwacht dat het zo druk zou worden", zegt Klein.

Overuren

Naast mensen die zelf komen skiën of snowboarden om het gevoel weer even in de benen te krijgen, boeken veel meer mensen dan andere jaren lastminute nog skilessen ter voorbereiding op de wintersport. "De skischool draait overuren", aldus de directeur. Met zo'n vijfhonderd skileraren kunnen de meeste wintersporters wel terecht, maar op sommige momenten is het vol.

Onderhoud

Opvallend is ook dat er veel vragen binnenkomen over onderhoud en er wordt meer materiaal verhuurd. Klein zegt dat dat komt doordat wintersporters vanwege de slechte sneeuw liever hun oude ski's thuislaten en met nieuwe spullen op pad gaan.