Paragnost voorspelt: wat gebeurt er allemaal in 2023?

Volgens paragnost Peter staat er een hoop te gebeuren in 2023. © L1
Paragnost Peter Wauben uit Einighausen voorspelt wat er in 2023 in Limburg gaat gebeuren. Door contact te maken met de kosmos is hij - naar eigen zeggen - in staat om voorspellingen te doen.
En het wordt in ieder geval géén rustig jaar.

Verstappen

Om te beginnen met F1-coureur Max Verstappen. Volgens Wauben kunnen hij en zijn vriendin Kelly Piquet dit jaar hun eerste kind samen verwachten. "En ik mag zeggen, hij wordt een hele goede vader. Niet alleen omdat hij geld heeft." Ook wordt hij ook het aankomende F1-seizoen weer wereldkampioen. "Het jaar daarna niet, en het jaar daarna wél weer. In 2025 zijn we dan."

LVK

De drie halve finales van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) staan om de hoek en ook de grote finale vindt bijna plaats. De uitslag staat echter al vast, want volgens Wauben gaat iemand uit Noord-Limburg winnen. "Het is één iemand, ik zie 'm niet als trio of iets, maar het is een persoon." Overigens zou deze voorspelling best eens kunnen uitkomen, want de meeste liedjes in de halve finales dit jaar komen uit Noord-Limburg.

Corruptieschandaal

Volgens Wauben komen er in 2023 ook weer enkele 'grote' corruptieschandalen aan het licht, drie om precies te zijn. "Dan spreek je wel over een heel jaar. Het heeft met de overheid, de provincie, gemeente of waterschap te maken. Op de een of andere manier mag ik niet verder gaan, maar het heeft volgens mij wel wat met een ambtenaar van een gemeente te maken.

Burgemeester Maastricht

"Ik voel dat er ook nog ergens een burgemeester wordt gekozen", vertelt Wauben. Wanneer duidelijk wordt dat dat waarschijnlijk voor Maastricht moet zijn, krijgt hij meer informatie. "Het is een man, hij schijnt heel goed te zijn. Maar het wordt geen Onno Hoes, qua geaardheid. Een heel rechtschapen man, ik denk iemand van de Partij voor de Arbeid."

Geboorte GaiaZOO

In misschien wel de bekendste dierentuin van Limburg worden elk jaar bijzondere dieren geboren. Die vraag stelden we dan ook aan Wauben, en volgens hem wordt er een vis geboren. "Of ze krijgen een nieuw soort vis. Als je zegt geboorte, dat kan ook iets nieuws zijn. Ik denk dat er iets met een vis en een aquarium komt. Het gaat wel mensen trekken. Geen Piranha, want die zie je overal." Volgens de paragnost heeft het iets met de Amazone of Zuid-Amerika te maken heeft.

Limburgers

"Wordt het een goed jaar voor Limburgers? Voor meer dan driekwart van de bevolking wel. Ik blijf erbij, dat is logisch, niet voor iedereen wordt het een goed jaar. In Limburg wordt er komend jaar wel wat gedaan om de gemoederen rustig te houden. Ze willen geen paniek meer veroorzaken", vertelt Wauben. Volgens hem gaat de provincie ook ingrijpen om bedrijven te helpen.
Hieronder zie je nog meer voorspellingen: