Diane neemt na 23 jaar afscheid van kleinste café

Diane de Jong sluit na 23 jaar haar café Chiosco. © Omroep Venlo
23 jaar lang was Diane de Jong hét vaste gezicht van het kleinste café van Nederland. Sinds 1999 was ze de trotse uitbater van Chiosco, maar nu neemt ze afscheid van haar kleine horecagelegenheid met terras achter het Venlose stadhuis.
"Ik heb het altijd met plezier gedaan, maar nu is het mooi geweest", zegt De Jong tegen Omroep Venlo.

Te klein

Bijna een kwarteeuw was Diane verbonden aan het kleinste café van Nederland. "In 1999 kwam ik in gesprek met de toenmalige burgemeester Jan Schrijen over het kroegje achter het stadhuis. Hij spoorde me toen aan om er iets te beginnen. Dat ging niet zomaar, want je moet eigenlijk minimaal 32 vierkante meter hebben, om in aanmerking te kunnen komen voor en horecavergunning. Dat heeft Chiosco bij lange na niet. Uiteindelijk hebben we het onder de vergunning van Old Dutch van de grond weten te krijgen."

Carnaval

In de loop der tijd heeft Diane als uitbater heel wat meegemaakt. Herinneringen in overvloed, waarbij de vastelaovend er met kop en schouders bovenuit steekt. "Dan hadden we het binnen en buiten helemaal vol staan met feestvierders. De prins kwam meerdere keren op bezoek en ook artiesten kwamen langs voor een biertje. Verhalen die ik voor altijd zal koesteren."

Onzeker

Voor nu moet Venlo het dus doen zonder het kleinste café. Of er een nieuwe uitbater komt, is nog de vraag. "We zijn met vier kandidaten bezig om het over te nemen, maar daar zijn we nog niet over uit. Als dat echt gebeurt, zal dat toch wel raar voelen."