Petitie tegen cashloze kassa zwembad De IJzeren Man

Stockfoto © iStock
Bij de kassa van het zwembad De IJzeren Man in Weert kan sinds 1 januari niet meer met contant geld betaald worden. Ontevreden bezoekers zijn een petitie gestart.
Een entreekaartje voor het zwembad en de waterskibaan kan alleen nog online worden gereserveerd of aan de kassa met pinpas worden betaald. Bezoekers moeten wèl nog een muntje van 20 cent meenemen voor de kluisjes, zegt lokale nieuwssite WeertDeGekste. Ook bij de Beachclub, de eetgelegenheid, kan nog met cash betaald worden.

Spontaan

"Toegang tot dit zwembad moet voor iedereen mogelijk blijven", schrijven de ontevreden zwemmers. Volgens hen kunnen kinderen bijvoorbeeld niet meer spontaan naar het zwembad. Ook mensen met leefgeld kunnen dan niet gebruikmaken van de faciliteiten. "Contant geld is een wettelijk betaalmiddel en zal dus blijvend moeten worden geaccepteerd."
Dat de zaak onder bezoekers van het zwembad speelt, is duidelijk: meer dan 1000 mensen hebben de petitie binnen twee dagen ondertekend. Het zwembad meldt woensdagmiddag aan L1 niet bekend te zijn met de petitie en de kwestie te onderzoeken.
Zwembad De IJzeren Man in Weert. © Google Street View